Vijesti 18.04.2016.

Novinari obišli proizvodne pogone Grand kafe u Bijeljini i Beogradu

ČITANJE: 2 minute
_SRB3726_resize
Krajem prošle sedmice Grand kafa je za predstavnike medija organizovala studijsko putovanje u Bijeljinu i Beograd, kako bi novinari obilaskom pržionica mogli da se, na licu mjesta, upoznaju sa savremenim načinom proizvodnje i pakovanja Grand kafe, koja je u BiH sa svojim brendovima Grand kafa Gold, Grand Aroma i Grand DeLuxe – tržišni lider u kategoriji turske kafe.

– Kada je kvalitet proizvoda strateška vrijednost kompanije, sve sirovine koje koristimo u proizvodnji kupuju se prema precizno utvrđenim standardima i sa porijeklom, što znači da naša briga o kvalitetu počinje na plantaži , a proces takozvane sledljivosti kvaliteta sprovodi se sve do finalnog proizvoda na polici.  Kao lider u regionu, sa 25.000 tona godišnje proizvodnje, Atlantic Grupa, a samim tim i brend Grand kafa ima obavezu, ali i zadovoljstvo da svoje potrošače konstantno upoznaje sa novim proizvodima, novim ukusima i da ih motiviše na usvajanje novih navika- izjavio je tom prilikom Andrej Bele, direktor Starteškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

_SRB3659_resize

Grand kafa je 2004. godine lansirana u Bosni i Hercegovini i danas je Grand prom d.o.o. u Bijeljini, najveći domaći proizvođač sa najsavremenijim pogonom za proizvodnju kafe, gdje tim stručnjaka sa 30 zaposlenih stalnim ulaganjem u svoje znanje, razvoj i održavanje tehnološke opreme, obezbjeđuje konstantan, vrhunski kvalitet proizvoda Grand kafe.

– Kafa iz ovog pogona se distribuira na čitavoj teritoriji Bosne i Hercegovine i danas je ovo značajno tržište sa oko 2.000 tona godišnje proizvodnje i prodaje. Iako je prošle godine u Bosni i Hercegovini generalno zabilježen pad kategorije turske kafe, Grand kafa je povećala svoj volumenski i vrijednosni tržišni udio i ostala apsolutni lider sa čak 25 odsto učešća. Ostvarena je najveća prodaja ikada zahvaljujući povjerenju koje Grand kafa ima kod svojih potrošača, na šta smo posebno ponosni- rekla je Milanka Gligić, direktor Grand – prom d.o.o. Bijeljina.

DSCF5101_resize

Uz degustaciju Grand kafe, osim o kvalitetu proizvoda, predstavnici medija na ovom studijskom putovanju mogli su da se uvjere u to da Atlantic Grupa na svakom od tržišta predstavlja domaću kompaniju sa lokalnom organizacijom od proizvodnje, preko prodaje, do korporativnih aktivnosti i menadžmenta, i da je prednost kompanije upravo u tome što se poštuju različitosti i dijele najbolje prakse.

(PR)