Vijesti 17.01.2023.

Novitović: Formirana tri centra koja će pratiti stanje

ČITANJE: 1 minuta

Uprava civilne zaštite Republike Srpske formirala je tri centra – Foča, Višegrad i Trebinje iz kojih će se pratiti situacija zbog najavljenih obilnih padavina, a time i rizika od poplava.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da će u centru u Višegradu biti pomoćnik direktora Uprave civilne zaštite Dragan Kos i glavni republički inspektor zaštite i spasavanja Željko Janković.

Novitović je naglasio da će u centru u Trebinju biti zamjenik direktora Republičke uprave civilne zaštite Nenad Ćuk i republički inspektor Bojan Šoja, a u centru u Foči će biti on i načelnik Područnog odjeljenja Sokolac Željka Kovačević.

Novitović je ponovio da je važno da upozorenje svi shvate ozbiljno, kako lokalne zajednice i institucije, tako i sami građani.

Republička uprava civilne zaštite, prema planu odbrane od poplava koji je usvojila Vlada Republike Srpske, naredila je lokalnim zajednicama da pročiste rizične kanale, bujične potoke, angažuju ljudstvo i postojeću ili dodatnu mehanizaciju iz privatnog sektora zbog najavljenih obilnih padavina, a time i rizika od poplava.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se ove sedmice očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.