Politika 31.10.2018.

NOVO GRUJIĆ: Glavu dajem, fotelju ne dam

ČITANJE: 2 minute

Glavu dajem, a fotelju ne dam, kazao je juče Novo Grujić, direktor Regionalne deponije Banjaluka DEP-OT i član DNS-a, nakon što smo nezvanično saznali da bi na njegovo mjesto mogao da sjedne Zoran Spasojević, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Čelinac i potpredsjednik Skupštine opštine Čelinac.

Naši izvori koji su bliski DNS-u tvrde da su se u ovoj stranci na ovakav korak odlučili “zbog toga što Grujić u predizbornoj kampanji nije radio za zajedničke kandidate po koalicionom dogovoru, nego za protivkandidate te da je izgubio podršku Gradskog odbora Banjaluka DNS-a zbog toga”.

Grujić odgovara da ne vjeruje da će biti smijenjen sa ove direktorske pozicije.

“Meni mandat ističe 2021. godine, a i sam vrh DNS-a vrlo dobro zna ko sam ja,  a te priče o mojoj smjeni mislim da su to želje nekih sitnijih riba u DNS-u”, istakao je Grujić za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, spekulacije o njegovoj smjeni možda imaju veze sa dugom opštine Čelinac prema ovom preduzeću.

“Pošto opština Čelinac duguje  preko 200.000 KM preduzeću DEP-OT, mislim da bi dolaskom Zorana Spasojević na moje mjesto pokušali da im  to bude  oprošteno”, kazao je Grujić.

Spasojević, koji je zaposlen u Javnom preduzeću “Autoputevi RS”, kazao je za “Nezavisne”  da je bilo razgovora o toj temi  i, kako kaže, i u narednom periodu će sigurno biti.

“Šta će se dešavati u narednom periodu, biće onako kako stranka odluči i ja ću to ispoštovati”, kazao je Spasojević.

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, juče se nije javljao na naše telefonske pozive da  prokomentariše da li ima istine u ovim navodima da li će Grujić ostati bez direktorske fotelje.

Nedeljko Čubrilović, zamjenik predsjednika DNS-a  i predsjednik banjalučkog odbora DNS-a, ističe da niko u njegovom prisustvu nije pominjao takvu kombinaciju, odnosno da Spasojević preuzme fotelju DEP-OT-a.

“Ja  o tome ne znam ništa,  treba pitati aktere kojih se to tiče”, kazao je kratko Čubrilović.

(Nezavisne)