Vijesti 09.11.2017.

Novo igralište u Aleji – Centar

ČITANJE: 1 minuta

U okviru akcije izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, počela je gradnja još jednog igrališta i to u ulici Branka Ćopića u naselju Aleja – Centar.

U pitanju je donacija kompanije „Kroacija osiguranje“, a procijenjena vrijednost donacije po ugovoru iznosi oko 30 hiljada KM. Izvođač građevinskih radova je preduzeće  „Građenje Đurić“.

U ovoj osiguravajućoj kući naglašavaju da će na dječijem igralištu biti postavljeno nekoliko savremenih rekvizita za igru, kao što su multifunkcionalna kula robot, klackalica, ljuljaška i njihalica.

Kompletno igralište biće izgrađeno po najsavremenijim svjetskim standardima i u skladu sa propisima o bezbjednosti djece i korisinika. Ispod svake sprave je predviđena antistres gumena podloga, a igralište je namijenjeno za djecu uzrasta od tri do 12 godina.
Osim rekvizita za igru, biće postavljene i klupe i kante za otpatke.

-Kao kompanija se trudimo da u zajednici u kojoj poslujemo pokažemo našu društvenu odgovornost. Zato smo se rado odazvali pozivu gradonačelnika Banje Luke da našim najmlađim sugrađanima izgradimo mjesto za igru – istakao je direktor „Kroacija osiguranja“ za Republiku Srpsku Vladimir Žganjac.

Treba istaći i da je Građevinsko preduzeće  „Krajina“ ustupilo Gradu Banja Luka na korištenje zemljište bez naknade u svrhu postavljanja ovog dječijeg igrališta.