Vijesti 15.03.2016.

Novo ime među pet kandidata za rektora

ČITANJE: 1 minuta
rektor
Pet kandidata prijavilo se na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci.

Na Univerzitetu u Banjaluci je rečeno da je riječ o redovnim profesorima Univerziteta u Banjaluci Rajku Gnjati, Novaku Kondiću, Nikoli Poplašenu, Vitomiru Popoviću i Milanu Matarugi.

Komisija za provođenje konkursnog postupka za izbor rektora Univerziteta u Banjluci održala je danas sastanak na kojem je konstatovala da su prijave svih pet kandidata blagovremene i potpune, te ih uputila Senatu Univerziteta u Banjaluci na dalje postupanje.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 3. marta konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci.

Rektor se bira na period od četiri godine, a osim opštih uslova koje kandidati moraju ispuniti, kandidati za rektora moraju biti u zvanju redovnog profesora, te zaposleni u punom radnom vremenu na Univerzitetu u Banjaluci izuzev redovnog profesora iz kliničkih grana medicine i stomatologije koji imaju zaključene ugovore o radu Univerzitetom i sa zdravstvenom ustanovom koja je nastavna baza Univerziteta.

Prethodni konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci bio je raspisan 28. januara, ali rektor nije izabran jer su dva kandidata – Novak Kondić i Milan Mataruga imali jednak broj glasova članova Senata.

(Agencije)