Vijesti 06.03.2021.

NOVO POSKUPLJENJE: Litar goriva sve bliže cifri od 2 KM

ČITANJE: 1 minuta

Svi distributeri naftnih derivata na benzinskim pumpama povisili su maloprodajne cijene u prosjeku za pet feninga u zadnjih nekoliko dana, kazao je za “Nezavisne” Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore RS.

“Početak marta pokazuje se kao nestabilan period što se tiče cijena, jer se bilježi konstantan rast na benzinskim pumpama. Značajan rast ulaznih, odnosno nabavnih cijena iz rafinerija i ostalih izvora snabdijevanja odrazio se i na tržište”, kazao je Trišić.

Dodao je da se trenutno cijene kreću od 1,89 do 1,99 KM za BMB95, od 1,89 do 1,96 KM za ED5, a za TNG od 1,04 do 1,12 KM.

Prema njegovim riječima, ovih dana cijene goriva su porasle i u Hrvatskoj, gdje su benzin i dizel skuplji do 10 kuna po litru, dok su u Srbiji benzin i dizel poskupjeli oko 150 dinara.

Što se tiče prognoza za dalje rast, Trišić ističe da je njegova procjena da će u narednim danima cijene na benzinskim pumpama ići do 1,99 KM.

Sa jedne benzinske pumpe u Banjaluci ističu da se cijene goriva mijenja iz dana u dan te da sada dizel, ali i benzin koštaju 1,94 KM po litru.

(N.S)

Oznake: gorivo, poskupljenje