Vijesti 17.07.2016.

Novo ruho za dvije prometne banjalučke ulice

ČITANJE: 1 minuta

Novo asfaltno ruho dobiće ulice Dr Vojislava – Đede Kecmanovića i Srpskih ustanika u naselju Starčevica, a radovi su u toku.

Nenad Talić, odbornik SNSD-a, istakao je kako je rekonstrukcija Ulice dr Vojislava – Đede Kecmanovića bitna jer je to najfrekventnija i najveća saobraćajnica na Starčevici, a bila je u lošem stanju.

“U gornjem dijelu ove ulice je stanje bilo najlošije, zbog poplava šahtovi su oštećeni i dotrajali, pa smo zato prošle godine u planu zajedničke godišnje potrošnje u Skupštini usvojili da se ova ulica uradi”, kazao je on.

Dodao je da su radovi počeli početkom ove sedmice da trenutno mijenjaju i popravljaju šahtove, nakon čega će na red doći i novo asfaltiranje.

“Ovo za mještane znači mnogo, a i za one koji često prolaze ovuda, jer je ova ulica najprometnija, još uz to je i ulica kojom saobraćaju autobusi javnog gradskog prevoza”, naglasio je Talić.

U Gradskoj upravi su nam kazali kako su ovi radovi u sklopu investicionog održavanja saobraćajnica, koje je počelo 5. jula.

“Radovi obuhvataju  izradu novog habajućeg sloja na saobraćajnici s pripremnim radovima, zamjenu oštećenih poklopaca šahtova, slivnih rešetki, uz skidanje starog habajućeg sloja”, naveli su iz Gradske uprave. Dodali su da je izvođač radova “Kozaraputevi”.

(Nezavisne)