Sport 18.12.2016.

Novogodišnja škola sportsko-rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje

ČITANJE: 2 minute

Ronilački klub “Delfin” Banjaluka, u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti Gradske uprave i Gradskim pozorištem “Jazavac”, organizuje besplatnu školu sportsko – rekreativnog ronjenja za djecu i roditelje, koja će biti održana 24. i 25. decembra na Gradskom olimpijskom bazenu.

Pravo učešća imaju porodice, jedan ili oba roditelja sa djecom uzrasta od 8 do 17 godina starosti, ili djeca samostalno (uz roditeljsku saglasnost), a svi polaznici moraju biti plivači. Djeca ispod 8 godina starosti takođe mogu učestvovati u pojedinim radionicama projekta.

Tokom projekta, djeca će steći teoretska i praktična znanja u okviru sljedećih radionica:

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / zaštita i očuvanje vodenih resursa i njihov značaj za pojedinca i društvenu zajednicu – opšti i specifični dio;

– boravak u prirodi (voda i priobalje) / opšti principi bezbjednosti za pojedinca i grupu;

– plivanje u planinskim rijekama i jezerima / plivačke tehnike i principi bezbjednosti;

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačka oprema, izbor, korištenje i održavanje;

– ronjenje na dah (apnea) / ronilačke tehnike i principi bezbjednosti;

– uvod u ronilački sport / upoznavanje sa različitim ronilačkim sportskim disciplinama;

– uvod u ronjenje sa autonomnim ronilačkim aparatima;

– takmičenje u podvodnim vještinama stečenim tokom obuke.

Takođe, u okviru projekta, a u duhu novogodišnjih i božićnih praznika, sve polaznike očekuju brojna iznenađenja i nagrade, kao što su novogodišnji paketići za djecu i podvodno fotografisanje sa Djedom mrazom roniocem.

Kako je navedeno iz RK “Delfin”, za sve učesnike je obezbijeđena neophodna ronilačka oprema i druga potrebna materijalno-tehnička sredstva, kao i hrana, osvježavajuća pića i prevoz za osobe kojima je potreban. Polaznici su dužni da obezbjede samo lične kupaće kostime i peškire.

Za učešće u ovom projektu svi zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona, na brojeve 065/173-180 i 065/140-313, zatim putem elektronske pošte [email protected], putem fejsbuk stranice kluba i putem klupske internet stranice www.rkdelfin.org.