Magazin 04.09.2018.

NOVOSTI IZ JAZAVCA Revija predstava, priprema Zapleta i nove predstave

ČITANJE: 1 minuta

Gradsko pozorište Jazavac sezonu 2018/2019. otvara revijom predstava sa redovnog repertoara, a zahvaljujući saradnji sa kompanijom Mikrofin cijena ulaznica za sve predstave je 3 KM, saopšteno je iz Jazavca.

Najavljuju da će tokom septembra predstave pozorišta biće izvedene i u Sarajevu, Banji Vrućici i Bugojnu.

“U Sarajevu ćemo se predstaviti 16.9. predstavom polaznika Studija Jazavac Kontrolni pod mentorstvom Nikoline Friganović na ovogodišnjem 6. Juventafestu Internacionalnom festivalu srednjoškolskog stvaralaštva. Ovo je prvo učešće Gradskog pozorišta Jazavac na jednom od najznačajnijih regionalnih festivala za mlade pozorišne stvaraoce. U Banji Vrućici biće izvedena predstava PMS – Post Muški Stres 20.9. Na ovogodišnjim Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu predstavićemo se predstavom Kakos u postale ružne rečiu režiji Aleksandre Spasojević u srijedu 26.9.” kažu u ovom pozorištu.

Paralelno sa otvaranjem sezone završavaju i pripreme za ovogodišnji ZAPLET. I ove godine festival će otvoriti premijernom predstavom a to će ove godine biti predstava Taksimetar po tekstu slovenačkog autora Gorana Vojnovića u režiji Slobodana Perišića u kojoj igraju Željko Stjepanović i Aleksandar Runjić. U pitanju je tragikomična priča o ljudima koji se nisu snašli u tranziciji ispričana kroz sukob generacija.

Pored ove predstave na festivalu, publika će moći vidjeti i predstave Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Teatra EXIT, Teatra Komedija iz Skoplja i Narodnog pozorišta RS.