Vijesti 06.04.2022.

NOŽ MU ZARIO U GRUDI: Optužen da je htio da ubije maloljetnika

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Brane Mitrovića iz tog grada zbog pokušaja ubistva maloljetnika N.V.

Kako se navodi u optužnici Mitrović je 22. novembra 2021. godine oko 21.20 časova u Patkovači kod Bijeljine, vidio da će pored njegovog dvorišta proći maloljetnik N.V. (16), za kojeg je smatrao da ga je u ranijem vremenskom periodu verbalno provocirao i izazivao.

Mitrović je, kako se navodi u optužnici, uzeo kuhinjski nož iz kuće i prišao maloljetniku, te ga je na travi pored magistalnog puta Bijeljina – Zvornik iznenada oborio na zemlju, sjeo na njega i oštricom noža mu nanio četiri uboda u tijelo.

“Jedan ubod mu je zadao u lijevu stranu grudi, jedan u lijevi pazuh, oba na mjestu gdje su smješteni vitalni organi (srce, pluća, veliki krvni sudovi) i dva u desnu podlakticu”, navodi se u optužnici i dodaje da ga je M.K., koji je bio i hodao sa N.V. pokušao skloniti sa maloljetnika. Osumnjičeni Mitrović ustao je sa maloljetnog N.V. te mu uzeo mobilni telefon koji mu je tom prilikom ispao na tlo, nakon čega se vratio u svoje dvorište”, dodaje se u optužnici.

Dalje se navodi da je maloljetniku N.V. nanio laku tjelesnu povredu i da je pokušao lišiti života dijete čime je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

(E.M)