NS RS Konstituisani odbori, komisije i radna tijela parlamenta Srpske

Narodna skupština Republike Srpske konstituisala je nove sastave odbora, komisija i drugih parlamentarnih radnih tijela desetog saziva parlamenta Srpske.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje biće narodni poslanik Igor Žunić, a njegov zamjenik Davor Šešić, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsjednik Administrativne komisije biće poslanik Slavko Gligorić, a Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović. Zakonodavni odbor vodiće Dušica Šolaja, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Dragan Čavić, Odbor za reviziju Tomica Stojanović, Odbor za privredu Maksim Skoko, a Odbor za finansije i budžet Željka Stojičić.

Predsjednik Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja biće Milica Lovrić, Odbora za zaštitu životne sredine Ilija Tamindžija, a Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

Prvi čovjek Odbora za bezbjednost biće poslanik Darko Babalj, Odbora za obrazovanje, nauku kulturu i informisanje Gordana Tešanović, Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Draško Stanivuković, a Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika Milan Švraka.

Odbor jednakih mogućnosti predvodiće narodni poslanik Mijo Perkunić, Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Obren Marković, Odbor za boračko-invalidsku zaštitu Marinko Dragišić, a Odbor za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Duško Ivić.

Predsjednik Odbora za pitanja djece, mladih i sporta biće Davor Šešić, Odbora za lokalnu samoupravu Srđan Todorović, a Odbora za trgovinu i turizam Goran Jerinić. Prvi čovjek Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, u ime parlamenta Srpske, biće Nedeljko Čubrilović, Etičkog odbora Ranka Perić Romić, a Odbora za koordinaciju sa institucijama i organizacijama u vezi sa izgradnjom Memorijalnog centra “Gradina” i praćenjem usvajanja Deklaracije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata, u parlamentima drugih država Dražen Vrhovac.

Radno tijelo Narodne skupštine koje vrši nadzor nad prikupljanjem i raspodjelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrede djece u inostranstvu predvodiće narodni poslanik Nedeljko Glamočak.

(Srna)

SANACIJA STUDENTSKOG CENTRA PRI KRAJU Studenti u sobama početkom februara

Sanacija prvog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci je završena, a početkom februara, ako budu ispunjeni svi zakonski uslovi kod tehničkog prijema, odnosno dobijanja upotrebne dozvole, počinje useljavanje studenata u sobe. Rekao je ovo danas nakon obilaska mjesta na kojem su završeni građevinski radovi Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, i dodao da

CVIJANOVIĆ I DODIK: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počestvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje. “Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska

Istorijski susret hrvatskih katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda

Danas je u Požegi u Biskupskom domu održan susret episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije. Na susret je pozvao požeški biskup i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Antun Škvorčević. Iz Srpske pravoslavne Crkve na susretu je sudjelovao mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić; episkop gornjo-karlovački Gerasim Popović; episkop slavonski Jovan

RAJČEVIĆ: Povećanje studentskog standarda primarni cilj

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo što su u predviđenom roku okončani radovi na sanaciji Paviljona jedan Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, te istakao da je to pokazatelj da je jedan od prioriteta Vlade povećanje studentskog standarda.

Mazalica Stanivukoviću: Jesi li ti i za ukidanje Srpske?

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica žestoko je danas isprozivao poslanika PDP-a Draška Stanivukovića zbog njegove bliskosti sa hrvatskom poslanikom Ivanom Pernarom, nakon što je Pernar ovih dana napao Republiku Srpsku i založio se za njeno ukidanje!