NS RS Konstituisani odbori, komisije i radna tijela parlamenta Srpske

Narodna skupština Republike Srpske konstituisala je nove sastave odbora, komisija i drugih parlamentarnih radnih tijela desetog saziva parlamenta Srpske.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje biće narodni poslanik Igor Žunić, a njegov zamjenik Davor Šešić, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsjednik Administrativne komisije biće poslanik Slavko Gligorić, a Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović. Zakonodavni odbor vodiće Dušica Šolaja, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Dragan Čavić, Odbor za reviziju Tomica Stojanović, Odbor za privredu Maksim Skoko, a Odbor za finansije i budžet Željka Stojičić.

Predsjednik Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja biće Milica Lovrić, Odbora za zaštitu životne sredine Ilija Tamindžija, a Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

Prvi čovjek Odbora za bezbjednost biće poslanik Darko Babalj, Odbora za obrazovanje, nauku kulturu i informisanje Gordana Tešanović, Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Draško Stanivuković, a Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika Milan Švraka.

Odbor jednakih mogućnosti predvodiće narodni poslanik Mijo Perkunić, Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Obren Marković, Odbor za boračko-invalidsku zaštitu Marinko Dragišić, a Odbor za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Duško Ivić.

Predsjednik Odbora za pitanja djece, mladih i sporta biće Davor Šešić, Odbora za lokalnu samoupravu Srđan Todorović, a Odbora za trgovinu i turizam Goran Jerinić. Prvi čovjek Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, u ime parlamenta Srpske, biće Nedeljko Čubrilović, Etičkog odbora Ranka Perić Romić, a Odbora za koordinaciju sa institucijama i organizacijama u vezi sa izgradnjom Memorijalnog centra “Gradina” i praćenjem usvajanja Deklaracije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata, u parlamentima drugih država Dražen Vrhovac.

Radno tijelo Narodne skupštine koje vrši nadzor nad prikupljanjem i raspodjelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povrede djece u inostranstvu predvodiće narodni poslanik Nedeljko Glamočak.

(Srna)

RADMANOVIĆ U BUDVI: Granice sve manja prepreka stanovništvu regiona

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas u Budvi da dodatno uvezivanje članica Jadransko-jonske inicijative, te korištenje prednosti regiona za jačanje kulturnih veza i stvaranje regionalnog turističkog proizvoda za treća tržišta treba da bude strateški cilj ove regionalne inicijative. U obraćanju na 16. konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative koja je,

UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA RS: Godišnja nagrada Zoranu Kostiću i Slobodanu Joviću

Pjesnička zbirka “Strah od savršenstva” Slobodana Јovića i knjiga poezije “Pluskvamperfekta” Zorana Kostića dijele nagradu Udruženja književnika Republike Srpske za 2018. godinu. Nagrada se sastoji iz novčanog dijela u iznosu od 1.500 KM i povelje. Predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević rekao je da je planirano da godišnja nagrada pobjednicima bude uručena 6. aprila,