Politika 18.02.2016.

NS RS: Nastavak devete i početak 10. sjednice 1. marta

ČITANJE: 1 minuta
narodna-skupstina-rs

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je nastavak devete i početak 10. sjednice Narodne skupštine za 1. mart.
Prema odluci Kolegijuma, sa predsjednikom Nedeljkom Čubrilovićem na čelu, u
u nastavku devete sjednice biće razmotrene preostale tačke dnevnog reda – Informacija o realizaciji zaključaka parlamenta Republike Srpske koji se odnose na rad Suda i Tužilaštva BiH, te Informacija o implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske od 2014. do 2019. godine za 2014. godinu.

Biće razmotrena i Informacija o realizaciji Omladinske politike Republike Srpske za period od 2010. do 2015. godine, za period od 1. oktobra 2014. godine do 1. oktobra 2015. godine i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Janjske otoke” po skraćenom postupku.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske najavljeno je da će nakon završetka devete sjednice biti održana 10. sjednica na kojoj će biti razmatrani Prijedlog zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima – po hitnom postupku na prijedlog Kluba poslanika SDS-SRS RS, te Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima – ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o visini stope zatezne kamate – prijedlog klubova poslanika SDS-SRS RS, PDP, NDP i poslaničke grupe Napredna Srpska, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

(Agencije)