Politika 17.02.2016.

NS RS: Pet prioritetnih oblasti omladinske politike

ČITANJE: 1 minuta
SKUPSTINA
Nacrt omladinske politike Republike Srpske od 2016. do 2020. godine trebalo bi da bude realizovan u pet prioritetnih oblasti – zapošljavanje, aktivno učešće, zdravi stilovi života, izvrsnost i slobodno vrijeme, navodi se u ovom dokumentu.

U okviru ovih pet prioritetnih oblasti, kao strateški ciljevi utvrđeni su – unapređenje oblasti zapošljavanja mladih i mogućnosti za njihovo aktivno učešće u društvenim aktivnostima, ističe se u obrazloženju Nacrta omladinske politike Republike Srpske od 2016. do 2020. godine.

Kao strateški ciljevi predviđeni su i razvijanje zdravih stilova života, osiguranje podrške razvoju izvrsnosti mladih i unapređenje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U dokumentu se pojašnjava da će većinu mjera, programa, projekata i aktivnosti svaki od nosilaca i partnera sprovoditi u okviru nadležnih institucija, organizacija, odjeljenja i službi.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je glavni koordinator za planiranje, sprovođenje i kontrolu ovog dokumenta.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske okončana je večeras zbog nedostatka kvoruma, a biće nastavljena sutra raspravom o navedenom dokumentu.

Poslanici će razmatrati izvještaj o realizaciji programa očuvanja biljnih genetičkih resursa od 2012. do 2014. godine i informaciju o realizaciji zaljučaka Narodne skupštine Republike Srpske.

Biće razmatrana i informacija o realizaciji zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske koja se odnosi na rad Suda i Tužilaštva BiH.

Nastavak sjednice zakazan je za 10 časova.

(Agencije)