Politika 01.03.2016.

NS RS: Pomoć prilikom nasilja u porodici prema evropskim standardima

ČITANJE: 1 minuta
SKUPSTINA
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas da je pružanje pomoći prilikom nasilja u porodici u Republici Srpskoj regulisano zakonski i u skladu sa evropskim standarima.

Davidovićeva je u obraćanju Narodnoj skupštini Republike Srpske istakla da pomoć prilikom nasilja u porodici u Srpskoj pružaju policija, socijalne i zdravstvene ustanove, te pravosudne institucije.

Ona je u završnoj riječi nakon razmatranja informacije o realizaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici Republike Srpske od 2014. do 2019. godine, za 2014. godinu, napomenula da Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske analizira stepen saradnje svih subjekata zaštite prilikom nasilja u porodici.

Poslanici su razmotrili i informaciju o realizaciji Omladinske politike Republike Srpske za period 2010-2015. godina od 1. oktobra 2014. do 1. oktobra 2015. godine.

U toj informaciji se navodi da je realizovan najveći broj aktivnosti, među kojima je i subvencionisanje kamatne stope za stambene kredite za mlade bračne parove, za šta je bilo obezbijeđeno 1,5 miliona KM.

(Agencije)