Politika 18.02.2016.

NS RS: Usvojen nacrt izmjena i dopuna zakona o RTRS-u

ČITANJE: 1 minuta
skupstina
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS), kojim se ovom javnom servisu daje mogućnost otvaranja drugog televizijskog programa.

Usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o elektronskom poslovanju Srpske, kojim se uređuju pružanje i odgovornost davalaca usluga informacionog društva, te pravila u vezi sa zaključivanjem ugovora u elektronskom obliku.

Narodna skupština usvojila je izvještaj o realizaciji programa očuvanja biljnih genetičkih resursa od 2012. do 2014. godine, u kojem se zaključuje da je u Republici Srpskoj potrebno donijeti zakon o genetičkim resursima.

Usvojen je izvještaj o napretku u primjeni normativno-pravnih standarda za ravnopravnost polova u oblasti rada i zapošljavanja u Republici Srpskoj za period 2013-2014. godina, u kojem se konstatuje da izostaje primjena ovih standarda u praksi nadležnih organa.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prekinuo je rad devete redovne sjednice parlamenta Srpske, dodajući da će njen nastavak biti održan prije početka 10. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine u vezi zakazivanja 10. redovne sjednice parlamenta Srpske.

(Agencije)