Politika 15.03.2016.

NSRS Bajić: Ambiciozan program rada Skupštine

ČITANJE: 1 minuta
narodna_skupstina
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vanja Bajić smatra da je ambiciozan Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, jer je predviđeno razmatranje 98 zakona i 76 tačaka u tematskom dijelu.

– Do sada je Narodna skupština Republike Srpske bila najefikasnija zakonodavna institucija u BiH. Očekujem da tako bude i u ovoj godini- rekao je Bajić u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o navedenom dokumentu.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić tvrdi da poslanici vladajuće koalicije i ministri u Vladi Srpske ne rade kvalitetno.

– Nemamo definisane potrebe za privredu, niti za ostale djelatnosti važne za razvoj Republike Srpske. Vladajuća većina se ne bavi pitanjima važnim za sve naše građane- ocijenio je Stanić.

Poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović kaže da institucije moraju voditi računa o ravnomjernom razvoju Srpske.

– Od programa rada Narodne skupštine za ovu godinu građani Srpske neće imati koristi. Moramo raspravljati o zakonima kojima ćemo rješavati probleme sa kojima se suočavamo- rekao je Krsmanović.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog programa rada skupštine za ovu godinu.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Prijedlog strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godina.

Poslanici će razmatrati Nacrt strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2015. do 2020. godine i Nacrt strategije razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske za period 2016-2020. godina.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nstavljena u 10.00 časova.

(Agencije)