Politika 20.02.2019.

NSRS: Odbor za bezbjednost raspravljao o Drašku Stanivukoviću, usvojili tri zaključka

ČITANJE: 1 minuta

Druga sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske održana je danas u prostorijama entitetskog parlamenta, saopćeno je danas iz Narodne skupštine RS.

Odbor za bezbjednost je na Drugoj sjednici, nakon razmatranja zahtjeva Kluba poslanika Partije demokratskog progresa povodom ugrožavanja ličnosti i imovine narodnog poslanika Draška Stanivukovića, jednoglasno je usvojio tri zaključka.

Zaključke pročitajte u nastavku:

1. Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa objavljenim audio snimkom u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti svih aktera;

2. Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da zajedno sa nadležnim tužilaštvom intenzivira istragu kada je u pitanju predmetni događaj, odnosno, krivično djelo oštećenja imovine porodice Stanivuković;

3. Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da, u što kraćem roku, izvrši procjenu eventualne ugroženosti bezbjednosti narodnog poslanika Draška Stanivukovića i u skladu sa procjenom preduzme odgovarajuće mjere.

Sjednicu je zakazao predsjednik Odbora za bezbjednost Darko Babalj, a prisustvovali su Goran Selak, zamjenik predsjednika Odbora i članovi Ilija Tamindžija, Miroslav Vujičić, Dragan Galić, Kostadin Vasić i Đorđe Popović.

Sjednici je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum koji je članove Odbora informisao o preduzetim mjerama i radnjama policije u ovom slučaju, saopšteno je.

(N1)

Oznake: Goran Selak