Politika 21.12.2022.

NSRS: Poslanici izabrali novu Vladu Srpske, 51 glas za, 23 protiv

ČITANJE: 1 minuta

Narodna skupština izabrala je novu Vladu Republike Srpske.

Za predsjednika Vlade, Radovana Viškovića, glasao je 51 poslanik, 23 su bila protiv.

Za predložene ministre je takođe glasao 51 narodni poslanik, 23 su bila protiv, dok niko nije bio suzdržan.

Poslanici koji su bili kandidati za ministre nisu imali pravo da glasaju.

Dakle, na čelu Vlade je ponovo Radovan Višković iz SNSD, a ta stranka će u Vladi imati 10 od 16 ministara.

Ministar finansija je Zora Vidović (SNSD), ministar unutrašnjih poslova je Siniša Karan (SNSD), ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir (SNSD).

Ministar saobraćaja i veza je Nedeljko Čubrilović (DEMOS), ministar energetike i rudarstva Petar Đokić (SP), ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić (SNSD), ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić (SNSD), ministar prosvjete i kulture je Željka Stojičić (SNSD), a ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Bojan Vipotnik iz US.

Ministar privrede i preduzetništva je Vojin Mitrović (SNSD), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić (SNSD), ministar trgovine i turizma Sevlid Hurtić (BH zeleni), ministar pravde je Miloš Bukejlović (SNSD), ministar rada i boračko-invalidske zaštite je Dragoslav Kabić (SNSD), a ministar uprave i lokalne samouprave RS ostaje Senka Jujić iz NPS. Ministar porodice, omladine i sporta je Dado Dogan iz SP, prenosi Srpskainfo.

Oznake: NSRS