Politika 16.02.2016.

NSRS: Stevanović – Dobro koncipiran zakon

ČITANJE: 1 minuta
spomenka stevanovic
Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović ocijenila je danas da je dobro koncipiran Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

– Ukoliko bude usvojen u ponuđenom tekstu, broj zaposlenih u administracijama opštinskih i gradskih uprava biće usklađen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, što je veoma važno za funkcionisanje lokalnih zajednica- rekla je Stevanovićeva u raspravi o ovom zakonskom aktu.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Snježana Kelečević smatra da je ovim zakonom preciznije definisan način obavljanja izvornih i prenesenih poslova.

-Cilj ovog zakona je dobar jer je definisano da poslovi budu obavljani na efikasan i funkcionalan način, stručno i politički neutralno- rekla je Kelečevićeva.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatko Maksimović ocijenio je da je usvajanje ovog zakona važno za funkcionisanje lokalne samouprave.

-Potrebno je bolje definisati pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u organima lokalne samouprave jer je u posljednjih nekoliko godina enormno povećan broj zaposlenih u ovim organima- kaže Maksimović.

Cilj Nacrta zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave jeste da izvorni i preneseni poslovi budu obavljani na efikasan i funkcionalan način, stručno i politički neutralno.

(Agencije)