Politika 01.10.2015.

NSRS u oktobru o “štetnom djelovanju” predstavnika Srpske u BIH

ČITANJE: 1 minuta
Zeljka-Cvijanovic-10-658x429
Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će se tokom oktobra na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći informacija o štetnom djelovanju predstavnika Srpske u organima BiH.

Cvijanovićeva smatra da je realno očekivati da se taj materijal u skupštinskoj proceduri nađe u oktobru, bez obzira što je već zakazan nastavak redovne sjednice.

“Informacija o štetnom djelovanju predstavnika Srpske u organima BiH ima mnogo tačaka i, nažalost, svake sedmice dodaju se nove, te će do momenta kada se bude održavala sjednica Narodne skupštine biti još propusta koji se čine na nivou BiH i koji će se naći u informaciji”, rekla je novinarima u Banjaluci Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Srpske.

Ona je pojasnila da je juče predstavljen materijal na sjednici Predsjedništva SNSD-a kratka verzija, dok će se pred poslanicima Srpske naći svaka tačka pojedinačno i detaljno objašnjena u vezi sa ovom temom i pratećim materijalima sa mišljenjima iz institucija Srpske koja su bila ignorisana.

Predsjedništvo Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ konstatovalo je juče da je u donošenju odluka na nivou BiH od opštih izbora do danas u 24 slučaja došlo do prekida prakse očuvanja pozicije Republike Srpske.

Oni su zatražili i da informacija, koja je o tome napisana i koja evidentira sve pojedinačne slučajeve, bude dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske, a poslanički Klub SNSD-a iniciraće održavanje posebne sjednice i donošenje zaključaka o zaštiti interesa Republike Srpske, što uključuje i ocjenu rada svakog predstavnika iz Srpske pojedinačno u organima BiH.

(Agencije)