NSRS u oktobru o “štetnom djelovanju” predstavnika Srpske u BIH

Zeljka-Cvijanovic-10-658x429

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da će se tokom oktobra na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći informacija o štetnom djelovanju predstavnika Srpske u organima BiH.

Cvijanovićeva smatra da je realno očekivati da se taj materijal u skupštinskoj proceduri nađe u oktobru, bez obzira što je već zakazan nastavak redovne sjednice.

“Informacija o štetnom djelovanju predstavnika Srpske u organima BiH ima mnogo tačaka i, nažalost, svake sedmice dodaju se nove, te će do momenta kada se bude održavala sjednica Narodne skupštine biti još propusta koji se čine na nivou BiH i koji će se naći u informaciji”, rekla je novinarima u Banjaluci Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Srpske.

Ona je pojasnila da je juče predstavljen materijal na sjednici Predsjedništva SNSD-a kratka verzija, dok će se pred poslanicima Srpske naći svaka tačka pojedinačno i detaljno objašnjena u vezi sa ovom temom i pratećim materijalima sa mišljenjima iz institucija Srpske koja su bila ignorisana.

Predsjedništvo Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ konstatovalo je juče da je u donošenju odluka na nivou BiH od opštih izbora do danas u 24 slučaja došlo do prekida prakse očuvanja pozicije Republike Srpske.

Oni su zatražili i da informacija, koja je o tome napisana i koja evidentira sve pojedinačne slučajeve, bude dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske, a poslanički Klub SNSD-a iniciraće održavanje posebne sjednice i donošenje zaključaka o zaštiti interesa Republike Srpske, što uključuje i ocjenu rada svakog predstavnika iz Srpske pojedinačno u organima BiH.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.