Politika 07.12.2015.

NSRS: U utorak o razrješenju Nenada Stevandića

ČITANJE: 1 minuta
Stevandic
Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra da razmatra Prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, čiji je predlagač Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

U ovom prijedlogu podsjeća se da je Narodna skupština Republike Srpske 18. decembra 2014. godine, Stevandića imenovala za skupštinskog potpredsjednika, kao predstavnika najbrojnije opozicione stranke.

-Polazeći od činjenice da Stevandić više nije član SDS-a i samim tim nije legitimni predstavnik najbrojnije opozicione stranke u predsjedništvu Narodne skupštine, Klub poslanika SDS-SRS ponovo pokreće proceduru njegovog razrješenja- navodi se u Prijedlogu odluke.

Stevandić je rekao Srni da je navedeni prijedlog neozbiljan. “Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske nije dostavio Narodnoj skupštini prijedlog za svog potpredsjednika, iako je skupštinski Kolegijum ranije to od njih zatražio”, kaže Stevandić.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da razmatra po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Ovim zakonskim rješenjim definisano je da se u ambalažni otpad podrazumijeva proizvedena i uvezena ambalaža ili ambalaža u koju je upakovan proizvod koja poslije upotrebe postaje ambalažni otpad.

Poslanici bi trebalo da razmatraju po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Na osmoj redovnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrani Prijedlog zakona o elektronskom potpisu, Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu Republike Srpske, te Prijedlog zakona o gradu Zvornik.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(NN)