NSRS: U utorak o razrješenju Nenada Stevandića

Stevandic
Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra da razmatra Prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, čiji je predlagač Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

U ovom prijedlogu podsjeća se da je Narodna skupština Republike Srpske 18. decembra 2014. godine, Stevandića imenovala za skupštinskog potpredsjednika, kao predstavnika najbrojnije opozicione stranke.

-Polazeći od činjenice da Stevandić više nije član SDS-a i samim tim nije legitimni predstavnik najbrojnije opozicione stranke u predsjedništvu Narodne skupštine, Klub poslanika SDS-SRS ponovo pokreće proceduru njegovog razrješenja- navodi se u Prijedlogu odluke.

Stevandić je rekao Srni da je navedeni prijedlog neozbiljan. “Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske nije dostavio Narodnoj skupštini prijedlog za svog potpredsjednika, iako je skupštinski Kolegijum ranije to od njih zatražio”, kaže Stevandić.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da razmatra po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Ovim zakonskim rješenjim definisano je da se u ambalažni otpad podrazumijeva proizvedena i uvezena ambalaža ili ambalaža u koju je upakovan proizvod koja poslije upotrebe postaje ambalažni otpad.

Poslanici bi trebalo da razmatraju po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Na osmoj redovnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrani Prijedlog zakona o elektronskom potpisu, Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu Republike Srpske, te Prijedlog zakona o gradu Zvornik.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(NN)

NA DAN GRADA: “Krajiška kuća” u Banjaluci počinje sa radom od 22. aprila

Na Dan grada Banjaluka – 22. aprila trebalo bi da bude otvrena “Krajiška kuća” u kojoj će lokalni poljoprivrednici prodavati svoje proizvode, izjavio je Srni direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić. Ilić je izrazio nadu da će do februara izvođač početi sa prilagođavanjem namjeni prostora u centru grada na Bulevaru cara

Podrška Vlade Srpske za projekte od životnog interesa

Opština Bileća proslavlja krsnu slavu grada i hrama – Savindan. Započeti su brojni infrastrukturni projekti i njihova realizacija je prioritet lokalne uprave, za šta će imati podršku Vlade Srpske. To je potvrdio i premijer Radovan Višković. Danas je ozvaničen završetak radova prve faze izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže. Prva faza kapitalnog projekta, izgradnje kanalizacione i

NEŠIĆ: Pavić mi je dao podršku uz dva uslova, prihvatio sam oba

Nakon nekoliko sedmica spekulacija o velikom sukobu između bivšeg i trenutnog predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) došlo je do razgovora Marka Pavića i Nenada Nešića tokom kojeg su riješene sve dileme. Marko Pavić će u doglednom periodu biti imenovan za počasnog predsjednika DNS-a, tok će Nenad Nešić uz podršku rukovodstva stranke, uključujući i Marka Pavića,

Otvoreno novo igralište na Laušu

Novo dječije igralište otvoreno je danas u Karađorđevoj ulici na Laušu, u okviru velike akcije u kojoj je u posljednje tri godine izgrađeno 25 igrališta na području Banje Luke. Igralište na Laušu izgrađeno je u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP).

RADOJIČIĆ: Nove školske dvorane na Starčevici i Laušu

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine preduzeo brojne aktivnostti na obnovi školske infrastrukture na cjelokupnom području Banje Luke, uključujući i seoske škole, a u ovoj godini nac očekuje još jedan veliki projekat – izgradnja nove sporske dvorane za Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Ukazali se u Bratuncu: Ipak aktivisti PDP-a, a ne „omladinci“

Alternativna televizija prenijela je da je Draško Stanivuković organizovao prevoz autobusom iz Banjaluke koji je išao za Bratunac na skup “Buđenje Srpske”. Na snimcima i fotografijama jasno se vidi da je u autobusu bilo praznih mjesta, što znači da čak ni u Banjaluci nisu uspjeli napuniti autobus.