NSRS: U utorak o razrješenju Nenada Stevandića

Stevandic
Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi sutra da razmatra Prijedlog odluke o razrješenju potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, čiji je predlagač Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske.

U ovom prijedlogu podsjeća se da je Narodna skupština Republike Srpske 18. decembra 2014. godine, Stevandića imenovala za skupštinskog potpredsjednika, kao predstavnika najbrojnije opozicione stranke.

-Polazeći od činjenice da Stevandić više nije član SDS-a i samim tim nije legitimni predstavnik najbrojnije opozicione stranke u predsjedništvu Narodne skupštine, Klub poslanika SDS-SRS ponovo pokreće proceduru njegovog razrješenja- navodi se u Prijedlogu odluke.

Stevandić je rekao Srni da je navedeni prijedlog neozbiljan. “Klub poslanika SDS-SRS Republike Srpske nije dostavio Narodnoj skupštini prijedlog za svog potpredsjednika, iako je skupštinski Kolegijum ranije to od njih zatražio”, kaže Stevandić.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi da razmatra po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Ovim zakonskim rješenjim definisano je da se u ambalažni otpad podrazumijeva proizvedena i uvezena ambalaža ili ambalaža u koju je upakovan proizvod koja poslije upotrebe postaje ambalažni otpad.

Poslanici bi trebalo da razmatraju po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Na osmoj redovnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrani Prijedlog zakona o elektronskom potpisu, Prijedlog zakona o elektronskom dokumentu Republike Srpske, te Prijedlog zakona o gradu Zvornik.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(NN)

MILAN RADOVIĆ: Aćimović odličan kandidat, Italijani u BiH se zahvalili DNS-u

Milan Radović, potpredsjednik DNS-a komentarisao je raspodjelu resora unutar Vijeća ministara BiH, gdje je njegovoj stranci pripalo jedno ministarsko mjesto – i to Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice. DNS je na tu poziciju postavio Draška Aćimovića. Da li je DNS zadovoljan raspodjelom? “Pa definitivno DNS je dobio jednog ministra, za razliku od ostalih koalicionih

SVEČANA DODJELA ČLANSKIH KARATA: Demos u Gradišci primio 550 novih članova

U restoranu “Taksi bar” večeras je Gradski odbor Demosa u Gradišci organizovao svečanu dodjelu članskih karata za više od 550 novih članova. Svečanom prijemu prisustvovali su funkcioneri Demosa, predsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Predsjednik Gradskog odbora Demosa Vladimir Janković istakao je da je Demos u Gradišci formirao 42 mjesna odbora

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora