Politika 27.09.2021.

O AFERAMA I PRIPREMAMA ZA PROTESTE: Crnadak i Borenović na sjednici banjalučkog odbora PDP-a

ČITANJE: 1 minuta

– Tražićemo sutra od predsjednika Vlade Republike Srpske, g. Viškovića i ministra zdravlja i socijalne zaštite, g. Šeranića da prije početka sjednice Narodne skupštine Republike Srpske daju cjelovitu informaciju o aferi “kiseonik” narodnim poslanicima, jer je važno da javnost u Republici Srpskoj, kao i narodni predstavnici iz svih dijelova Srpske dobiju odgovore na pitanje kako je moguće da su zdravstvene ustanove nabavljale kiseonik od neovlaštenih firmi, koje nisu imale dozvole za promet lijekova, rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, tokom sjednice Gradskog odbora PDP-a Banja Luka, koja se trenutno održava.

Crnadak kaže da Vlada Republike Srpske mora preuzeti odgovornost, jer je ovo najveća afera u Srpskoj do sada, u kojoj se ne radi samo o pljački javnog novca, nego i o nezapamćenoj neodgovornosti i ugrožavanju zdravlja i života ljudi.

– Nijedna Vlada, nigdje u svijetu, ne može opstati nakon što se utvrdi da državne bolnice nezakonito vrše nabavke lijekova od preduzeća koja nemaju licence za promet lijekova i zato je važno da sutra na sjednici Narodne skupštine javnost vidi koje partije i koji poslanici i danas, nakon najnovijih afera, podržavaju vlast, rekao je Crnadak.

“Nastavak beskompromisne borbe”

Povodom sjednice Gradskog odbora PDP Banjaluka, na Tviteru se oglasio i predsjednik ove partije Branislav Borenović.

– O aktuelnoj političkoj situaciji, najnovijim sramnim režimskim aferama, pripremama za subotnje mirne proteste, ali i nastavku beskompromisne borbe protiv korupcije, bezakonja, tajkunizacije i privatizacije institucija – istakao je Borenović.

(SB)