Politika 13.07.2021.

O DIJASPORI I KANDIDATIMA: U Kozarcu održan novi sastanak bloka bošnjačkih stranaka u RS

ČITANJE: 1 minuta

Probošnjačke stranke, koje pregovoraju o eventualnom zajedničkom izbornom nastupu u Republici Srpskoj, danas su razgovarale o tome kako animirati dijasporu da glasa i koji će biti kriterijumi za utvrđivanje kandidata u Srpskoj na predstojećim opštim izborima.

Kako su saopštili iz Platforme za progres (PzP), na trećem sastanku, ovaj put održanom u Kozarcu, domaćin je bila ova stranka, prenose Nezavisne.

Sastankom je predsjedavao kandidat ove stranke za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Jusuf Arifagić. Prisutan je bio i predsjednik PzP-a Mirsad Hadžikadić.

Takođe su prisustvovali predstavnici SDP-a, SDA, NiP-a, SBB-a, DF-a, NES-a, SBiH-a, Socijaldemokrata i Nezavisne liste Doboj. Razgovarali su o, kako su naveli, načinima animiranja dijaspore za registraciju za glasanje i o situacijama sa kojima se susreću na terenu, a koje su specifične za različita područja na teritoriji ovog entiteta.

Tema razgovora su bili i, kako su obrazložili, kriterijumi kojima će se voditi prilikom izbora kandidata koji će na najbolji način predstavljati građane i raditi za njihove interese, kako bi došlo do suštinskih promjena u Republici Srpskoj. Najavili su i formiranje dva tima.

“S ciljem provođenja smjernica i dokumenta koji će se usaglasiti na jednom od narednih sastanaka, formirat će se dva tima – tim za koordinaciju aktivnosti i tim za rad sa dijasporom. Svi prisutni su izrazili spremnost za dalje razgovore”, naglasili su.

Sljedeći sastanak će se održati krajem avgusta u Doboju, u organizaciji Nezavisne liste Doboj, saopštili su iz PzP-a. Podsjećamo, zajednički izborni nastup probošnjačkih stranaka predložio je SDP.

(SB)

Oznake: SDA, SDP