Sport 11.08.2016.

O Đurđeviću odlučuje RS BiH

ČITANJE: 2 minute

O transferu rukometaša Vladana Đurđevića iz Sloge u Borac m:tel konačan sud daće Registraciona komisija RS BiH, jer se dva kluba nisu dogovorila o visini obeštećenja.

Đurđević je već odigrao dvije pripremne utakmice u dresu Borca, ali mu Sloga još nije dala ispisnicu i sve dok se to ne desi neće moći igrati zvanične mečeve. Predsjednik Skupštine Dobojlija Vojislav Rađa naglašava da mlado desno krilo neće ni dobiti ispisnicu sve dok Borac ne uplati određen novac na ime obeštećenja.

– Na vrijeme smo obavijestili Borac o visini obeštećenja, ali nismo dobili nikakav odgovor, pa smo primorani da podnesemo prijavu EHF-u, jer nećemo da komuniciramo sa RS BiH. Ko god želi da ode nećemo ga sprečavati, ali niko neće otići iz kluba bez obeštećenja. U Slogi niko ne igra besplatno, niko nije rođen kao rukometaš nego ga je neko naučio. Ako ljudi iz drugih klubova misle da svoj nerad mogu sakriti dovođenjem rukometaša sa strane to će morati da plate – rekao je Rađa.

Sloga od Borca zahtijeva 10.000 evra, odnosno 2.500 evra po svakoj godini koju je Đurđević proveo u klubu. Direktor Banjalučana Vladimir Branković ne spori da je Borac dužan da plati obeštećenje, ali ne toliko koliko traži Sloga.

– Klub koji pusti igrača između 16 i 23 godine u drugi klub unutar Saveza ima pravo na nadoknadu i to između 500 i 1.000 maraka po sezoni, u zavisnosti da li je igrač i reprezentativac. Ovo što oni traže odnosi se na prelazak igrača u inostranstvo. To je pravilnik RS BiH. Sve je u rukama Registracione komisije i uopšte ne sumnjamo da će slučaj biti riješen u našu korist – rekao je Branković.

Rađa je čak najavio da će Sloga u slučaju Đurđevića ići do Suda u Strazburu.

– Ukoliko zaista do toga dođe, mada ne vidim problem tamo gdje ga realno nema, naš pravni tim će se sa tim pozabaviti. Ukoliko Rađa želi da se pojavljuje u medijima zbog ovakvih stvari meni ne smeta – zaključio je Branković.

Bojić

Sličan slučaj je i sa golmanom Nebojšom Bojićem koji bi karijeru trebalo da nastavi u slovenačkom Slovenj Gradecu, ali još nije dobio ispisnicu.

– Ni on neće dobiti papire dok Slovenci ne plate. Sloga je u prošlosti mnogo ispaštala što zbog svojih što zbog tuđih grešaka i više nemamo taj luksuz. Bez ičije pomoći vraćamo svoje dugove, jer već šest godina nismo dobili ni marku od državnih institucija, a neki drugi i te kako jesu – rekao je Rađa.

(Glas Srpske)