Politika 16.10.2018.

O IZBORIMA I DALJOJ SARADNJI Pavić i Dodik razgovarali u Palati predsjednika, nakon sastanka bez izjava

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik DNS-a Marko Pavić u Palati Republike Srpske razgovarao je sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. 

Pretpostavlja se da su Pavić i Dodik razgovarali o rezultatima izbora i ponovnoj koalicionoj saradnji i o aktuelnim smjenama u vladajućoj koaliciji.

Sastanak nije bio najavljen za medije, niti je bilo izjava, ali Srpskainfo saznaje da je sastanak tražio Marko Pavić.

– Ovo je najdugoviječnija koalicija na Balkanu, ni jedna zemlja na Balkanu nema koaliciju na Balkanu koja je opstala i preživjela sve izazove unutrašnjih odnosa i spoljne pritiske 20 godina – rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik krajem septembra nakon održanog sastanka sa kaolicionim partnerima.

Dodik je poručio da je zahvalan Marku Paviću “na korektnom odnosu u pogledu izborne kampanje”, ali i dodao da “neki njegovi mangupi su uradili neke stvari veoma loše”.

– Ukoliko Pavić pristane da se odrekne tih ljudi on je naš dalji koalicioni partner. Ja o Marku mislim sve najbolje lično, ali mislim da su ga okupirali mangupi u njegovim redovima – rekao je Dodik ranije, piše N1.

DNS je treća stranka po broju osvojenih glasova za Narodnu Skupštinu RS iza SNSD-a i SDS-a. DNS je osvojio 96.278 ili 14,71 odsto glasova, SNSD 210.467 glasova dok je SDS osvojio 121.172 glasa. Obrađeno je svih 696.923 glasačka listića, od kojih je 654.512 važećih.

Pravo da bira poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srpske imalo je 1.260.597 birača, a kandidata je bilo 1.438 iz 31 političkog subjekta.

Bez izjava nakon sastanka

Nenajavljeni sastanak Milorada Dodika, predsjednika RS i Marka Pavića, predsjednika DNS-a, završen je prije nekoliko minuta u Banjaluci.

Nijedan od dvojice lidera nije htio da se obrati novinarima koji su čekali ispred Palate, nakon završetka sastanka, ali se pretpostavlja da su razgovarali o budućim koalicionim odnosima i kadrovskim pitanjima u budućem mandatu.

Dodik se javio na telefon novinarki “Nezavisnih”, ali nije htio otkrivati detalje razgovora, dok je Pavić odbio naš poziv.

Dodik se nakon završetka sastanka uputio u Administrativni centar RS na razgovor s Željkom Cvijanović, predsjednicom Vlade RS, dok se Pavić najvjerovatnije zaputio u Prijedor.

(Srpskainfo, Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik