Vijesti 02.03.2017.

O prijedlogu za izgradnju nove toplane 15. marta

ČITANJE: 1 minuta

Prijedlog odluke o raspisivanju javnog poziva za izbor strateškog partnera za izgradnju nove toplane naći će se pred odbornicima 15. marta, odlučio je juče Kolegijum Skupštine grada.

Igor Radojičić, gradonačelnik, pozvao je odbornike na posljednjem zasjedanju da podrže izradnju nove toplane koju bi strateški partner po principu “ključ u ruke” trebalo da završi do kraja godine.

Na dnevnom redu ove sjednice, između ostalog, trebalo bi da se nađe prijedlog odluke o kandidaturi Banjaluke za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. Skupština će razmatrati i set kadrovskih pitanja koja se tiču izbora načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, te više pitanja iz oblasti prostornog uređenja i imovinsko-pravnih odnosa.

Kolegijumu Skupštine grada predloženo je da se na nekom od narednih zasjedanja nađe i informacija o stanju imovine grada i sudskim sporovima.

“Postoji more sudskih sporova gdje mi nemamo kompletne informacije jer nas zastupa pravobranilaštvo. Više od godinu dana nas pravobranilaštvo  ne obavještava, tako da nemamo pregled tih sporova i čak nam ne traži ni mišljenja, a od ljeta 2014. taj problem je još veći”, kazao je Radojičić.

Pored informacija o stanju gradske imovine, odbornici su ukazali i na to da bi se i pitanje socijalne karte koja nikada nije izgrađena takođe trebalo naći pred odbornicima Skupštine grada.

(Nezavisne)