Politika 11.11.2016.

O strateškim planovima uz komšijsku kafu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik posjetio je novog gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, čestitao mu imenovanje, te obećao pomoć u razvoju i napretku Banjaluke.

Dodik je istakao da podržava Radojičićev realističan pristup vođenju Banjaluke, te obećao da će, zajedno sa svima na republičkom nivou, biti podrška i pomoć novom gradonačelniku.

– Veoma sam zainteresovan za njegov u uspjeh, a znajući njega i njegovu energiju, siguran sam da je njegova želja sasvim dovoljan osnov da se vjeruje u to da će Banjaluka dobiti sasvim novu dimenziju i novo ubrzanje u svom razvoju – rekao je Dodik.

Dodao je da je Banjaluka ostvarila značajne promjene i uspjehe u prošlosti, ali da je gradu potrebna nova dimenzija i ubrzanje – više investicija i radnih mjesta, te je pozvao domaće investitore da se udruže sa gradom na budućim projektima.

Igor Radojičić u šali je rekao da je posjeta, ustvari, „komšijska kafa“, jer se predsjednik nalazi u zgradi preko puta, te dodao da ga raduje što je Dodik izrazio veliko interesovanje za njegove buduće planove i obaveze u Gradu.

– Ukratko sam govorio o prioritetima u Banjaluci i onome što nam sada slijeduje. Odmah smo razgovarali o ključnim projektima, od saobraćajnica, pa do potrebe određenih investicija u gradu. Ono što je najvažnije, Banjaluci treba saradnja i podrška republičkih institucija. Predsjednik RS, koji je ujedno i predsjednik najveće vladajuće stranke, je nezaobilazan faktor u tome i može mnogo da učini za Banjaluku i da nam pomogne u svim razvojnim projektima u narednom četverogodišnjem periodu – rekao je Radojičić.

Najavio je da će naredne sedmice saopštiti imena načelnika gradskih odjeljenja, a pitanje grijanja u gradu, rješavaće sukcesivno.

– Bićemo u sedmičnom kontaktu sa Vladom RS oko obezbjeđenja mazuta u gradu da se grijanje ne prekine – rekao je Radojičić.

(blic.rs)