O sudbini v.d. načelnika u Gradskoj upravi Banjaluke u septembru

igor radojicic

U toku ovog mjeseca biće raspisan konkurs za imenovanje načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, potvrdio je za “Nezavisne” Igor Radojičić, gradonačelnik.

“Biće raspisan konkurs, nakon čega će Skupština grada na prijedlog gradonačelnika odlučiti i imenovati načelnike”, kazao je Radojičić. P

rema njegovim riječima, rezultate će procjenjivati do septembra, kada bi trebalo da bude izvršeno i imenovanje. Dodaje da će s kolegama iz drugih gradskih odbora stranaka u narednih mjesec dana razgovarati koga će oni od svojih članova predložiti na ta mjesta.

“Ko će od v.d. načelnika biti imenovan još nije poznato”, kazao je Radojičić.

Podsjećamo, Radojičić je ranije rekao da su načelnici svih odjeljenja vršioci dužnosti, te da će se na osnovu njihovog učinka i zasluga vršiti imenovanje na ove pozicije.

Takođe, prošlo je već sedam mjeseci od reorganizacije odjeljenja i odsjeka u Gradskoj upravi, a imenovanje načelnika nije izvršeno.

Odbornici u Skupštini grada saglasni su da je većina v.d. načelnika svojim radom zaslužila da ostane na pomenutim funkcijama.

Nenad Talić, odbornik SNSD-a Skupštine grada, rekao je da je zadovoljan radom v.d. načelnika i da po njegovom mišljenju zaslužuju imenovanja za načelnike.

“Jako je bitno da ti ljudi budu u dobroj koordinaciji s gradonačelnikom. Ta veza je najvažnija i njihov odnos i saradnja. Svi su korektno radili, neki s više žara i energije, a neki manje”, rekao je Talić.

Vladimir Mirošljević, nezavisni odbornik u Skupštini grada, ocijenio je da su generalno svi opravdali povjerenje koje im je bilo ukazano, s obzirom na budžet kojim raspolažu.

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, rekao je da je primijetio nekoliko v.d. načelnika koji svoj posao rade posvećeno, a to su Božana Šljivar, Slaviša Sandić, Petar Bilčar, Natalija Trivić i Dragan Banjac.

Aktuelni v.d. načelnici odjeljenja nisu željeli da komentarišu svoj rad i potencijalno imenovanje, jer, kako kažu, na gradonačelniku je da ocijeni njihov učinak.

V.d. načelnici

Sanja Pavlović, opšta uprava

Radenko Komljenović, privreda

Slobodan Stanarević, prostorno uređenje

Božana Šljivar, finansije

Petar Bilčar, komunalni poslovi

Slaviša Sandić, saobraćaj i putevi

Radenko Lakić, lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje

Dragomir Keserović, boračko-invalidska zaštita

Milenko Letić, Komunalna policija

Janko Kecman, inspekcijski poslovi

Natalija Trivić, kultura, turizam i socijalna politika

Dragan Banjac, obrazovanje, zdravstvo, omladina i sport

(nezavisne.com)

114. VEČE Skup “Pravda za Davida” u centru Banjaluke

Okupljanje građana Banjaluke koji traže istinu o smrti 21p-godišnjeg sugrađanina Davida Dragičevića održano je 114. veče na Trgu Krajine. Kao i svih prethodnih večeri, na skupu se obratio otac Davida Dragičevića, Davor Dragičević “Konstruišete svoje laži. Da si iole bolji čovjek, da ne govorim predsjednik, bio bi bar na jednoj ozbiljnoj televiziji u Srbiji. Dragane

SUNČANO I TOPLO Sutra do 31 stepen celzijusov

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti sunčanije i postepeno toplije vrijeme, uz malu ili umjerenu oblačnost i najvišu temperaturu do 29, a na jugu do 31 stepen Celzijusov. Ujutru će biti pretežno vedro, ponegdje uz malu ili umjerenu oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama moguća je kratkotrajna magla, saopšteno je

ODRŽIVA I NEODRŽIVA PREDUZEĆA Spisak loših firmi još pod velom tajne

Nadležne institucije u Srpskoj sačinile su preliminarnu listu održivih i neodrživih javnih preduzeća, ali taj spisak ostaje pod velom tajne dok ne dobije zeleno svjetlo Vlade RS. Formiranje liste održivih i neodrživih preduzeća jedna je od obaveza koju je Vlada preuzela prihvatanjem reformske agende kao jednog od ključnih dokumenata u procesu evropskih integracija. Prema posljednjim

PETICIJA Traže da se gradska nagrada za humanost zove po sestrama Gajić

Inicijativu sa potpisima više od 3.000 građana da nagrada grada Banjaluka za humanost nosi naziv po sestrama Gajić predata je u Gradsku upravu, rekla je Adriana Basara, pokretač ove inicijative. Istakla je da je veliki broj odbornika i pozicije i opozicije usmeno saglasan s ovom inicijativom. “S ovim prijedlogom se slaže i Zoran Talić, predsjednik

BESPLATNO Šansa za stažiranje u njemačkom parlamentu

Studenti iz BiH koji žele svoju biografiju da obogate učešćem na međunarodnim seminarima i studijskim programa imaju šansu da stažiraju pet mjeseci u njemačkom parlamentu potpuno besplatno. Bundestag, u saradnji sa tri berlinska univerziteta, dodjeljuje oko 120 stipendija za mlade apsolvente iz 28 država, među kojima su zemlje Balkana, a program je organizovan s ciljem

SAOBRAĆAJNA NEZGODA Auto udarilo dijete

Trinaestogodišnje dijete povrijeđeno je na raskrsnici ulica Vidovdanska i Vuka Karadžića u Banjaluci, gdje ga je udarilo auto, potvrđeno je “Nezavisnim”. Nezgoda se, kako nam je rečeno iz PU Banjaluka, dogodila oko 14.55 časova. “Dijete, koje je bilo na biciklu, udarila je škoda, za čijim volanom je bio Banjalučanin Š.V.”, kazali su nam iz policije.