Politika 02.02.2017.

O Toplani u nastavku sjednice 6. februara

ČITANJE: 1 minuta

Skupština grada je prvog dana šeste sjednice koja je završena u utorak razmotrila i usvojila 25 tačaka dnevnog reda od predviđenih 39.

Nastavak zasjedanja je planiran za ponedjeljak, 6. februar, u devet časova a tada bi odbornici između ostalog trebalo da razmatraju dvije tačke koje se odnose na nabavku mazuta za završetak ove sezone grijanja te o modalitetima restrukturiranja “Toplane”.

Na popodnevnom dijelu zasjedanja odbornici su u utorak najviše pažnje posvetili programima uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje.  U izlaganjima su iznijeli prijedloge i sugestije koje se odnose na rasterećenje saobraćaja, mogućnosti izgradnje nadzemnih i podzemnih parkinga, dječijih igrališta te toaleta na parkinzima.

Prvi dana zasjedanja je u 17 časova zaključio predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban što je izazvalo negodovanje dijela opozicije koji su tražili da se sjednica nastavi.  Pošto njihov prijedlog nije prihvaćen odbornici Zoran Talić (PDP) i Vladimir Mirošljević (NDP) su prije glasanja napustili salu a Draško Stanivuković (PDP) je u znak protesta sve vrijeme glasanja stajao.

Balaban je pojasnio da je redovan rad Skupštine grada prema poslovniku do 17 časova.

– Dnevni red koji smo imali iza sebe je bio iscrpljujući za odbornike, a s obzirom na broj tačaka ionako nismo mogli privesti zasjedanje kraju. Zbog toga smo odlučili da zakažemo novo zasjedanje – kazao je Balaban.

(Glas)