Vijesti 26.10.2021.

O USKLAĐIVANJU INTERESA TRI STRANE: Stanivuković sa stanarima u krugu bivšeg kina “Kozara”

ČITANJE: 1 minuta

Kako bi se pronašlo najbolje i najprihvatljivije rješenje, nastavljeni su razgovori sa mještanima koji žive u krugu nekadašnjeg kina Kozara, gdje je predviđena izgradnja stambeno – poslovnog objekta.

Već mjesecima vodimo intenzivne razgovore sa mještanima koji žive u krugu nekadašnjeg kina Kozara, što je jedan od problema koji smo naslijedili od bivše gradske administracije. Razgovarali smo o izgledu ovog prostora koji obuhvata izgradnju velelepnog stambeno-poslovnog objekta, novu saobraćajnicu i parkinge, parkove i amfiteatar – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka sa mještanima, dodavši da vjeruje da će se uskoro iznaći najbolje rješenje.

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u vezi ovog problema, koji je naslijeđen od prethodne gradske administracije, gradonačelnik je ranije istakao da je to važno društveno pitanje, u kojem treba doći do konsenzusnog rješenja, kojim bi se zadovoljili interesi građana, investitora i Grada, koji po ovom pitanju imaju različite zahtjeve.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je predmet koji se odnosi na izgradnju stambeno – poslovnog objekta je još uvijek u fazi rješavanja.

(SB)