Vijesti 16.10.2020.

OBAVIĆE PROVJERE: Tužilaštvo formiralo predmet o uzrocima smrti Srđana Cvijića

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka formiralo je krivični predmet i obaviće provjere u vezi sa tragičnom smrću Srđana Cvijića (31), a nakon teksta koji je Mondo objavio 14. oktobra ove godine.

Podsjećamo, mondo.ba je u srijedu objavio tekst o detaljima smrti Srđana Cvijića i bezuspješnoj potrazi njegove porodice o tome ko je donio odluku da Hitna pomoć ne izađe na intervenciju kada je Srđan u noći sa 28. na 29. septembra dobio težak napad u Banjaluci.

Srđanov brat Nemanja je kobne noći od dispečerke dobio odgovor da “prošetaju” do Hitne pomoći, a kada joj je objasnio da se on guši, da ne može da diše niti hoda, predložila im je da “zovnu taksi”. Srđan je preminuo iste noći na Urgentnom odjeljenju UKC RS u Banjaluci, a uzrok smrti nije do kraja utvrđen.

“Okružno javno tužilaštvo Banjaluka do sada nije imalo saznanja, niti je zaprimilo prijavu u vezi sa predmetnim događajem. Na osnovu novinarskog teksta objavljenog dana 14. oktobra 2020. godine, na portalu „Mondo“, Tužilaštvo je 15. oktobra, po službenoj dužnosti formiralo krivični predmet, te će izvršiti provjere u vezi sa navedenim događajem,” kazala je za Mondo portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković – Vidović.

(SB/banjaluka.net)