Vijesti 02.06.2017.

Obavljena obdukcija tijela Nevenke Ignjatić iz Laktaša: Višestruki lomovi bili kobni po staricu

ČITANJE: 1 minuta

Obdukcijom tijela Nevenke Ignjatić (82) iz okoline Laktaša potvrđene su ranije sumnje da ju je pregazilo vozilo, jer su kod nje uočeni brojni lomovi rebara, ali i na kičmenom stubu i drugim dijelovima tijela, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Tijelo nesrećne starice ekshumirano je juče, kada je obavljena i obdukcija, a koju je ranije zatražilo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Sumnja se da je svoju baku, učeći se da vozi, pregazio unuk Vladimir Ignjatić (18) iz sela Papažani, opština Laktaši. Terete ga da ju je usmrtio kedijem, a potom je uhapšen, zajedno s ocem Zoranom (52), komšijom Radenkom Zelencem (29), te vlasnikom vozila Radanom Gudurašem (43) iz Kriškovaca.

Naime, policija je utvrdila da su nesreću pokušali “prepakovati” tvrdnjom da je baka pala sa merdevina dok se penjala na tavan pomoćnog objekta. Po riječima šokiranih mještana, starica je sahranjena u nedjelju, dok niko u selu nije znao način na koji je izgubila život.

“Tragedija se dogodila u petak popodne. Došli su neki ljudi koji su od porodice Ignjatić kupili trešnje, pa su ih brali. Kad su završili posao, taj Guduraš je valjda povikao malom Vladimiru da sjede u auto, da ga uči da vozi. Kad je ovaj sjeo za volan, došlo je do nesreće”, ispričali su nam ranije mještani.

Vladimir Ignjatić i Guduraš prije nekoliko dana su, uz izvještaj, predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Osumnjičene je tužilac ispitao, a s obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za prijedlog pritvora, oni su pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

(nezavisne.com)