Vijesti 20.03.2018.

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki centar za ljudska prava, Misija OSCE u Bosni i Hercegovini i The Post-Conflict Research Centerorganizuju tematski događaj kojim će 21. marta 2018. godine u Banjaluci biti obilježen Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije.

Na ovom događaju, koji će se održati 21. marta 2018. godine (srijeda) u hotelu „Vidović“ u Banjaluci sa početkom od 11 časova, raspravljaće se o tretiranju diskriminacije u našem društvu i o borbi protiv nje.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane građane, a posebno za pravnike, politikologe i novinare kao i studente prava, politikologije i novinarstva. Izlagači na ovom seminaru su Miloš Bogičević iz Misije OSCE u BiH, Hajrija Adžamija, stručna savjetnica u Odjelu za eliminaciju svih oblika diskriminacije iz Institucije Ombudsmana za ljudska prava i Samantha Owens iz Post Conflict Research Center.

Takođe, na ovom događaju biće prikazan kratki dokumentarni film o borbi protiv diskriminacije. Ovo je jedinstvena prilika da se, od domaćih i međunarodnih stručnjaka, sazna više o diskriminaciji i kako je prepoznati, ali i više o zakonskim mehanizmima u oblasti zaštite ljudskih prava, te aktuelnim programskim aktivnostima u ovoj oblasti.

Događaj je besplatan za sve zainteresovane i svi građani su dobrodošli na njega. Svi učesnici će dobiti i sertifikat o učešću na događaju.