Vijesti 07.02.2021.

OBILJEŽAVANJE U DRAKULIĆU: Danas pomen stradalim Srbima 1942. godine

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, prisustvovaće danas, u Drakuliću, obilježavanju 79. godišnjice stradanja Srba u ustaškom pokolju u zimu 1942. godine.

Program obilježavanja počinje u 9.00 časova služenjem arhijerejske liturgije u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Drakuliću. Prema programu obilježavanja, u nedjelju 7. februara, kod spomen kosturnice u Drakuliću, od 12.00 časova, biće održan pomen ubijenim Srbima, dok je u 12.10 časova predviđeno polaganje vijenaca i cvijeća.

Pomenu će prisustvovati i predstavnici institucija Republike Srpske, konzula u Generalnom konzulatu ambasade Srbije u Banjaluci, rukovodstva grada Banjaluka, nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i NOR-a, Udruženja potomaka žrtava ustaškog zločina “7. februar 1942. godina Banjaluka” i 3. pješadijskog Republika Srpska puka.

Obilježavanje ovog istorijskog događaja organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, poštujući zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na epidemiološku situaciju izazvanu virusom korona.

(N.S)

Oznake: Drakulić