Vijesti 04.04.2016.

Obilježen Dan policije

ČITANJE: 1 minuta
dan policije
Služenjem parastosa i prisluživanjem svijeća, kao i polaganjem vijenaca kod spomen-ploče ispred Centra javne bezbjednosti /CJB/ u Banjaluci, danas je obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske.

Minutom ćutanja odata je počast poginulim i nestalim pripadnicima policije Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili rukovodstvo CJB Banjaluka, delegacije Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca grada Banjaluka, gradske Boračke organizacije, boračkih organizacija centara javne bezbjednosti Banjaluka i Prijedor.

Svečanom činu prisustvovali su i članovi porodica poginulih i nestalih boraca i veliki broj kolega koji su na spomen-obilježje položili cvijeće.

Iz policije ističu da je obilježavanje 4. aprila – Dana policije postalo tradicija, sa ciljem da ne bude zaboravljena žrtva poginulih pripadnika policije za slobodu Republike Srpske.

Dan policije obilježen je i u drugim organizacionim jedinicama Centra u kojima su postavljena spomen-obilježja poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Srpske.

(Agencije)