Biznis 24.04.2017.

Obilježen jubilej najvećeg distributivnog preduzeća: 70 godina “Elektrokrajine”

ČITANJE: 1 minuta

“Elektrokrajina” Banjaluka je i dalje posvećena razvoju i unapređenju poslovanja, poboljšanju finansijskih rezultata i kao takva i dalje ide u budućnost i ostaje najveće distributivno preduzeće u RS, izjavila je to danas Seka Kuzmanović, direktor “Elektrokrajine”, na obilježavanju 70 godina ovog preduzeća.

Ona je istakla da 1.800 radnika ovog preduzeća, koje radi na području dva grada i 19 opština, pored toga što su bili dobri na poslu, organizovali su se i darivali krv kako bi spasavali ljudske živote.

Dodala je da razvijaju ideju da hidroelektrana u Trapistima, nadomak Banjaluke, postane muzej i da su na izložbi koju su priredili u čast 70 godina preduzeća predstavili nacrtano idejno rješenje kako treba da izgleda.

“Zadali smo sebi rokove da do jeseni ove godine napravimo projekat, sad je to u fazi idejnog rješenja, a kad budemo imali taj projekat, onda ćemo morati obezbijediti i finansijska sredstva”, rekla je Kuzmanovićeva.

Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, rekao je da “Elektrokrajina” bilježi napredak i da je dala ogroman doprinos za razvoj sektora energetike u RS, kako u protekle dvije i po decenije, tako i ranije.

“Ovdje smo da podijelimo radost u izuzetno važnom trenutku i obilježimo 70 godina uspješnog poslovanja. ‘Elektrokrajina’ snabdijeva 48 odsto potrošača u RS, što je izuzetno velika odgovornost i važna uloga u sistemu snabdijevanja električnom energijom u RS”, rekao je Đokić.

(Nezavisne)