Magazin 17.04.2019.

Obilježen Svjetski dan glasa u Banjoj Luci

ČITANJE: 1 minuta

Manifestacija “Svjetski dan glasa i zdravlja glasnica”, sa kojom je grad Banjaluka ušao među gradove svijeta koji proslavljaju Svjetski dan glasa, održana je sinoć u Muzičkom paviljonu u Banjoj Luci.

U sklopu manifestacije je održano predavanje na temu zdravlja glasnica, a predavači su bili Maja Manojlović, vokalni pedagog, dr Nataša Guzina Golac, otorinolaringolog i subspecijalista fonijatrije i Danijela Radulović, logoped defektolog.

Manifestacija je bila odlično posjećena, Muzički paviljon je bio pun, a prisutni nisu krili svoje oduševljenje nakon stručnih izlaganja i koncerta hora MaMa VOX.

“Srećna sam što sam uspjela realizovali ovaj vrlo značajan kulturni događaj, koji ujedno promoviše zdravlje glasa i glasnica, ali i skreće pažnju svim vokalnim profesionalcima da nikad ne zaborave kako i na koje načine da zaštite svoj glas, kako bi ga što duže u zdravlju koristili, a jedan od načina je svakako pravilan tretman glasa kroz pravilnu vokalnu tehniku”, rekla je Maja Manojlović, na čiju inicijativu je ovaj događaj i organizovan.

Organizatori veliku zahvalost duguju i Gradu Banja Luka, Banskom dvoru i Turističkoj organizaciji Banja Luka, koji su prepoznali značaj ovog događaja i omogućili našem gradu da se upiše na listu gradova koji obilježavaju 16. april – Svjetski dan glasa.

U narednom periodu se planira niz aktivnosti posvećenih glasu i zdravlju glasnica, što će biti priprema za obilježavanje Svjetskog dana glasa naredne godine.