Vijesti 06.02.2017.

Obilježene 42 godine rada Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Uručivanjem diploma za 157 diplomiranih pravnika, tri magistra pravnih nauka i svečanošću danas je obilježena 42 godina rada Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta.

Vršilac dužnosti dekana pravnog fakulteta Petar Kunić smatra da se ovaj fakultet ubuduće mora kadrovski ojačati.

– Јoš postoje “vikend” nastavnici koji predaju fundamentalne predmete, što u budućnosti ne smije da se dešava. Ne može nastavnik dolaziti jednom ili dva puta mjesečno i održavati konsultacije i ispite. On nije među studentima, odsutan je i to su apsurdi današnjice – rekao je Kunić i dodao da bi banjalučki Pravni fakultet morao dostići približan nivo koji ima novosadski Pravni fakultet, a što znači prosječno tri nastavnika po svakom predmetu.

Promociji je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović koji je istakao da je Pravni fakultet dao veliki doprinos izgradnji pravnog sistema u Republici Srpskoj.

Savanović je upozorio da je prisutna hiperprodukcija različitih kadrova, te da se mora raditi na planskom školovanju, ocijenivši da bi ti kadrovi mogli naći zaposlenje ako se bude radilo na razvoju realnog sektora i tržišne ekonomije.

Svečanosti je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te brojni gosti iz političkog i javnog života Srpske i članovi akademske zajednice.

(RTRS)