Politika 08.03.2021.

OBILJEŽILI 8. MART: Borenović i Stanivuković sa Banjalučankama

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, inače i prvi čovjek banjalučkog odbora PDP-a, družili su se danas na sa pripadnicama ljepšeg pola na Trgu Krajine, o čemu svjedoči i fotografija objavljena na društvenim mrežama.

– Tradicionalno u razgovoru sa Banjalučankama i uz simbolične poklone, već dvadeset godina na Trgu Krajine obilježavamo Osmi mart – poručio je Borenović na Tviteru.

„Iz dosadašnjeg političkog iskustva mogu reći da su žene dosljedniji i hrabriji dio društva i bitno je da se proslavlja dan kada su počele svoju otvorenu borbu za svijet jednakih šansi za sve, bez obzira na rod. Ta borba još traje, a obaveza svih nas je da damo svoj doprinos u stvaranju društva u kojem svi imaju jednaka prava i zastupljenost“, istakao je Borenović, saopštio je PDP.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković rekao je da je Osmi mart dan borbe za ljudska prava i socijalnu, ekonomsku i društvenu jednakost:

„Činjenica je da se na poboljšanju položaja žena još treba raditi. Svaki dan treba insistirati na pravima žena, a Osmi mart u tom smislu ima poseban značaj. Samo kao ravnopravni ovo društvo možemo učiniti boljim nego što jeste“, istakao je Stanivuković.

(SB)