Vijesti 10.11.2015.

Objavljena rang lista stipendija grada Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta
stipendije
Do sada je obrađeno 70 odsto zahtjeva pristiglih na konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka učenicima srednjih škola za školsku 2015/2016. godinu.

Obrada zahtjeva po osnovu uspjeha je završena i rang lista učenika koji su ispunili uslove za tu vrstu stipendije objavljena je danas na oglasnoj ploči u prizemlju zgrade Gradske uprave, kao  i na zvaničnoj internet stranici grada.

– U toku je obrada zahtjeva po socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja. Do kraja novembra biće riješeni svi zahtjevi – kazao je Milenko Malinović, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

On je precizirao da je zaprimljeno ukupno 1.206 zahtjeva za stipendije učenika, i to:
-578 zahtjeva po uspjehu učenika,
– 601 zahtjev po socijalnom statusu,
– 27 zahtjeva za deficitarna zanimanja.

-Što se tiče zahtjeva po uspjehu od pristiglih 578 po kriterijima Odluke zadovoljava 569 zahtjeva – dodao je Malinović.

Podsjetio je da je konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama otvoren do 20. novembra ove godine.

Studenti mogu konkurisati za tri vrste stipendija, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i stipendiju za uspjeh na studiju.

Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na internet stranici grada Banjaluka. Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, Gradske uprave, putem Prijemne kancelarije.

Za dodatna pojašnjenja, zainteresovani se mogu obratiti i putem telefonskog broja: 051/244-444 lokal 704, ili direktno u kancelariju broj 29.

Inače, visina stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja iznosi 250 KM.

U budžetu grada za stipendije učenicima i studentima za školsku 2015/2016. godinu planirano je 1.600.000 KM.

(Banjaluka.net)