Vijesti 01.01.2021.

Objavljene fotografije stradalih kod Posušja, među njima bila i deveta osoba, mladić otišao ranije

ČITANJE: 2 minute

Nezapamćena tragedija desila se danas u Posušje, koja je ovaj grad, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu okovala tugom i zavila u crno. Osam mladih tragično je izgubilo život nakon što su proslavili dolazak Nove godine u vikendici.

Ugušili su se od plina. A svi su bili 2001. godište.

Kako piše Večernji.ba, uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali Ivan M. (19), Stipe R.(19), Mirela R. (19), Žana P.(19), Mia S. (19), Stipe P. (19), Marija P.(19)

Sada su objavljenje i njihove fotografije.

Novi detalji

U međuvremenu se saznaju novi detalji o ovoj tragediji, kakva se ne pamti.

Bili su na dočeku Nove godine u jednoj vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, a s njima su vršnjaci i rodbina komunicirali sve do 4 sata ujutro.

Nakon što su se prestali javljati na telefonske pozive i poruke, susjed je provalio u objekt i zatekao osam nepomičnih tijela.

Klix saznaje, pozivajući se na mještane upoznate sa situacijom, da je u kući bila i deveta osoba. Riječ je o mladiću koji je nekoliko sati nakon ponoći otišao s proslave Nove godine jer je rano ujutro morao ići na posao na skijalištu Blidinje. Mladić navodno radi na Blidinju u jednom ugostiteljskom objektu.

Njega je navodno odvezao jedan od mladića koji se potom vratio u kuću u kojoj je preminuo.

Tijela mladića i djevojaka otkrili su mladići i djevojke iz susjedne kuće.

“U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju”, izjavio je komesar MUP-a ZHK Milan Galić.

Navodno je mladić u kuću ušao tako što je razbio prozor. Inače, riječ je o kući koja je na prilično nepristupačnom terenu, oko dva kilometra prema brdu od glavne ceste.

Policija i hitna služba brzo su stigle na lice mjesta, no mogli su samo konstatirati njihovu smrt.

(ATV, Index.hr)

Oznake: Posušje