Vijesti 22.03.2016.

Objavljeno ime osumnjičenog za napad u Briselu

ČITANJE: 1 minuta
Najim-Laachraoui-2
Istraga je pokazala da Sufijan Kajal može da se identifikuje kao Nadžim Lašraui, rođen 18. maja 1991. godine. On je putovao u Siriju u februaru 2013. godine – navelo je tužilaštvo.

Belgijski mediji objavili su snimke osumničenih za jutrošnje terorističke napade na aerodrom u Briselu, za koju je odgovornost preuzela ekstremna, takozvana Islamska država.

Riječ je o snimcima sa sigurnosnih kamera na kojima se nalaze trojica osumnjičenih, prenosi AFP. Prema navodima medija, jedan od njih je Nadžim Lašraui, povezan sa glavnoosumnjičenim za napade u Parizu Salahom Abdeslamom koji je uhapšen u petak u Briselu.

Na snimcima se vide trojica muškaraca kako guraju kolica sa koferima u zoni za čekiranje na aerodromu. Dvojica imaju tamnu kosu, a jedan nosi šešir.

Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je Lašraui identifikovan kao još jedan saučesnik u prošlogodišnjim napadima u Parizu.

– Istraga je pokazala da Sufijan Kajal može da se identifikuje kao Nadžim Lašraui, rođen 18. maja 1991. godine. On je putovao u Siriju u februaru 2013. godine – navelo je tužilaštvo u saopštenju.

U međuvremenu, policija pretražuje stan u Briselu za koji se vjeruje da je poslužio kao baza trojici terorista, objavio je “Konflikt interest” na Tviteru.

(Telegraf)