Vijesti 27.04.2016.

Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 19 stepeni

ČITANJE: 1 minuta
oblacno
Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Vjetar umjerene jačine, sredinom dana i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, lokalno sa slabom kišom. U noći na petak jače padavine se očekuju sa zapada. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu do 20°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa jačom kišom. Obilnije padavine moguće u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Padavine će prelaziti sa zapada prema istoku zemlje i do kraja dana se očekuje prestanak padavina u cijeloj zemlji. Vjetar slab, prije podne južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar u skretanju na sjeverni smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

(Agencije)