Vijesti 28.09.2018.

OBNOVA ŠKOLSKIH OBJEKATA Škola u Aginom Selu dobila novu fasadu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, omladinu, zdravstvo i sport Dragan Banjac, posjetili su danas područno odjeljenje Osnovne škole „Vojislav Ilić“ u Aginom selu, na kojoj je izvršena rekonstrukcija fasade te saniran pristupni put, u okviru velikog ovogodišnjeg projekta obnove školskih objekata na gradskom i prigradskom području.

Radojičić je naglasio da se ove godine na gradskom i prigradskom području radi na sanaciji 19 školskih objekata, u saradnji sa Vladom RS i međunarodnim donatorima.

– Naš cilj je da se učenicima na cijelom gradskom i prigradskom području, gdje god je to potrebno, omoguće bolji uslove za školovanje. U Aginom selu se pokazalo potrebnim da se područna škola dodatno uredi, odnosno postavi nova fasada i toplotna izolacija – naglasio je Radojičić i dodao će rekonstrukcija školskih objekata biti nastavljena i u narednim godinama.

On je napomenuo da je na nedavnom javnom pozivu Gradske uprave odoboren i projekat Mjesne zajednice Agino selo koja je tražila da se izgradi ograda oko ovog školskog objekta, što je samo jedan od 57 „malih“ projekata banjalučkih mjesnih zajednica, vrijednih oko 150.000 KM.

Direktor škole Rajka Čajić, rekla je da će đaci sada imati mnogo bolje uslove za izvođenje nastave.

– Ovdje su zime duge i oštre, a nova fasada je za nas veliki korak naprijed. U ovoj godini imali smo i donaciju grada koja je utrošena za sanaciju dijela stolarije u školi u Bočcu te za ostakljivanje škole u Krminama. Kompletna škola „Vojislav Ilić“ ima 234 učenika, dok u Aginom selu područnu školu pohađa 19 učenika – zaključila je Čajić.

Tokom ove godine, Grad je, zajedno sa Vladom RS i donatorima, obezbijedio oko 1,9 miliona KM za rekonstrukciju 19 osnovnih i srednjih škola na gradskom i prigradskom području