Vijesti 12.11.2019.

Obnovljen društveni dom u Mišinom hanu

ČITANJE: 1 minuta

Ruinirani društveni dom u Mišinom hanu, nekadašnje omiljeno mjesto okupljanja mještana, dobija nove obrise, u okviru velikog projekta obnove društvenih domova u više sela i prigradskih naselja.

Uporedo sa izgradnjom novog društvenog doma za mještane gornjih dijelova Česme i Krčmarica, na drugom dijelu grada – u Mišinom hanu intenzivno se radi na obnovi dotrajalog doma, koji će služiti za razne društvene događaje, uključujući i tamošnji foklorni ansambl.

U okviru realizacije ovog projekta, na objektu je do sada postavljena nova stolarija, obnovljen krov i postavljena fasada.

Trenutno se izvode unutrašnji radovi na objektu, a za temeljnu obnovu doma biće izdvojeno 175.000 KM – istakli su Odjeljenja za komunalne poslove.

U prizemlju budućeg objekta nalaziće se apoteka i višenamjenska sala, namijenjena za razne društvene sadržaje, dok će na spratu biti smještena mjesna zajednica.

Sanacija ovog objekta u Mišinom hanu izvodi se u okviru velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se provodi unazad tri godine. Time se nastoji postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

I ovaj novi dom služiće za okupljanja mještana, a zahvaljući obnovi, u domu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je, u nedostatku boljeg prostora, trenutno izmješteno u Potkozarje.

Uporedo s tim, pokrenute su aktivnosti na obnovi još četiri društvena doma. Prvi na redu su Piskavica i Zalužani, za koje su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova, a uporedo s tim rade se projekti sanacije za objekte na Saračici i u Rekavicama, koji su u planu za narednu godinu.