Obnovljen objekat Muzičke škole “Vlado Milošević”

Objekat Muzičke škole “Vlado Milošević” obnovljen je u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji sprovodi UNDP, uz podršku Vlade Švedske i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

U okviru ovog projekta, Grad Banja Luka sa partnerima radi na obnovi više objekata društvene djelatnosti.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao današnjem obilježavanju završetka obnove Muzičke škole, rekao je da Grad sa svojim partnerima učestvuje u poslovima rekonstrukcije, finansiranja, sufinansiranja i na drugi način podrške u obnovi javnih odnosno objekata društvene djelatnosti.

-U gradu djeluje četrdesetak osnovnih i srednjih škola, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i više javnih i privatnih univerziteta, Dom zdravlja sa nizom svojih ambulanti porodične medicine i više drugih zdravstvenih ustanova. Većina tih objekata je starija i zahtijeva rekonstrukciju, obnovu ili temeljnu gradnju. Nekoliko objekata je rađeno prošle godine, a veliki broj njih planiramo u ovoj godini – rekao je gradonačelnik Radojičić i naveo da su partneri Grada u tom poslu Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, UNDP, pojedine ambasade i druge međunarodne organizacije.

Radojičić je podsjetio da je prošle godine kroz projekat energetske efikasnosti u Banjoj Luci završen objekat Osnovne škole „Aleksa Šantić“ i Doma zdravlja, a da su u toku radovi na školi „Jovan Cvijić“.

-Očekujemo da se u potpunosti odobre i započnu projekti na osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Desanka Maksimović“ kroz sufinansiranje, a sa svoje strane Grad će sredstvima iz budžeta finansirati radove na barem šest osnovnih škola i srednjoj Elektrotehničkoj školi – naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, potrebe su znatno veće i zato nam je drago kada imamo partnere.

-U fazi smo procjene raspodjele sredstava za osnovne škole i očekujemo da bi taj posao mogli završiti sljedeće sedmice – istakao je Radojičić i dodao da je prošle godine nadležno odjeljenje uradilo kompletno snimanje i sačinjen je čitav elaborat o stanju u svim školama u Banjoj Luci.

Uglavnom, kako je istakao – puno je zahtjeva i za sada je u budžetu planirano 100.000 KM za finansiranje manjih zahvata na školama i odvojeno sredstava za sufinansiranje radova.

Svečanost u Muzičkoj školi

Današnjoj svečanosti povodom završetka obnove Muzičke škole, uz učenike i rukovodstvo škole, prisustvovali su i ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg, pomoćnik ministra za osnovno i srednje obrazovanje u Vladi RS Radmila Kocić-Ćućić, te direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS Srđan Todorović. Uručene su i zahvalnice za doprinos radu i razvoju škole.

NOVA VAROŠ Spiralni tobogan koči gradnju igrališta

Mališani iz naselja Nova varoš, po svemu sudeći, ove godine neće osjetiti čari novog igrališta jer je izvođač radova ponovo probio rok za završetak radova. Savremeno igralište, vrijedno 66.456 KM, koje bi u potpunosti trebalo da bude izrađeno od prirodnih materijala, djeca sa nestrpljenjem čekaju već mjesecima. Iako je bilo najavljivano da će radovi biti

BOKS, KIK BOKS, JIU JITSU MMA akademija “Underdogs” vrši upis novih članova

MMA akademija “Underdogs” Banja Luka vrši upis novih članova. “Bilo da ste početnik, rekreativac, amater, profesionac dođite da treniramo zajedno u dobroj atmosferi. Dovedite se u vrhunsku fizičku formu i naučite tehnike boksa, kikboksa, brazilskog jiu jitsu, rvanja”, poručuju iz Akademije. Treninzi se održavaju pet puta sedmično, a moguće je trenirati individualno ili grupno. Više

Vita, novi okus i izgled slatkog života

Na bilbordima širom Bosne i Hercegovine proteklih dana osvanuli su lepršavi, razigrani motivi voća koji nam boje tmurne zimske dane i donose dašak ljeta u decembru. U pitanju je nova kampanja za Vita sokove kompanije Vitinka.

Program “Snješkova” za 17. i 18. decembar

Novogodišnja i humanitarna manifestacija Snješkovo otvorena je 16. decembra u 17.00 časova na ulazu za publiku Dječijeg pozorišta RS gdje su mališani uživali u zabavnom programu sa Snješkom Bijelićem, Mašom i Medom, Djedom Mrazom, Svetim Nikolom i horom Vrapčići. Nakon toga, kao i svake godine, posjetioce je u čarobni sniježni svijet uveo njegov domaćin, Snješko

Koza Nostra: Kozja surutka u prahu kao eliksir zdravlja

Glumac Branko Janković, miljenik publike domaćih serija, otvorio je farmu na kojoj ima stado od 150 koza alpina sorte, od čijeg mlijeka proizvodi visokokvalitetan sir i surutku, namirnice koje se smatraju superhranom.