Vijesti 11.08.2018.

OBNOVLJENA NAJSTARIJA GRADSKA ŠKOLA Nova stolarija i fasada za đake OŠ “Dositej Obradović”

ČITANJE: 1 minuta

Najstarija banjalučka škola Osnovna škola “Dositej Obradović” je u potpunosti sanirana – postavljena je nova stolarija, fasada, a obnovljena je i kotlovnica.

Direktor škole Dragan Kovačević, izjavio je da se trenutno radi na poslovima uređenja mokrih čvorova, te će nakon toga škola biti kompletno obnovljena.

Renoviranu školu posjetili su i gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da je OŠ „Dositej Obradović“ najstarija banjalučka škola i da je cilj Grada da se poboljšaju uslovi u svim našim osnovnim i srednjim školama.

– Zahvaljujući naporima direktora škole, nadležnog ministarstva, UNDP-a i Grada, izvršena je temeljna rekonstrukcija škole. Inače, najveći projekti su rekonstrukcija Osnovne škole „Branko Radičević“ na Starčevici gdje će biti rađena dogradnja i još tri osnovne škole gdje bi trebalo da se radi kompletna zamjena stolarije i poboljšanje energetske efikasnosti – rekao je Radojičić.

(Srpskainfo)