Vijesti 15.02.2018.

Obnovljeni društveni domovi u Debeljacima i Dragočaju

ČITANJE: 1 minuta

Objekti društvenih domova u Debeljacima i Dragočaju su obnovljeni i narednih dana biće stavljeni u funkciju.

-Oba društvena doma bila su u lošem stanju i bilo ih potrebno rekonstruisati. Nešto veći zahvat izveden je na rekonstrukciji objekta u Dragočaju, gdje su urađeni stolarija, stropovi, podovi i drugi unutrašnji radovi – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, na objektu u Debeljacima obavljeno je unutrašnje uređenje dijela objekta, zamijenjena stolarija i drugi radovi, izuzev krovne konstrukcije koja je u dobrom stanju.

-Dakle, Grad će sa svoje strane stvoriti uslove, a od savjeta i samih mještana mjesnih zajednica se očekuje angažman i organizacija aktivnosti i društvenih dešavanja – naglasio je Bilčar.

On je podsjetio da je po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, prošle godine odjeljenje napravilo procjenu stanja svih domova na seoskom području, i prema planu gradskih vlasti – narednih godina pristupaće se obnavljanju odnosno izgradnji novih.

Za ovu godinu, Bilčar je najavio rekonstrukciju domova u Verićima i Krminama, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 180.000 KM.

Naveo je da u toku izgradnja društvenog doma u Ljubačevu, gdje će na mjestu starog da nikne sasvim novi objekat.

Grad je za obnovu domova u Debeljacima i Dragočaju izdvojio oko 210.000 KM, a radove je izvelo preduzeće „Progres gradnja“.