Vijesti 03.09.2018.

OBNOVLJENO SUĐENJE STIJAKU I RADULOVIĆU Bivši inspektor prijavio sudije

ČITANJE: 1 minuta

Bivši policijski inspektor Ognjen Stijak (34), kojem se ponovo sudi za šverc narkoticima, zamolio je danas Sudsko vijeće da novo ročište ne zakazuje prije oktobra, jer ide da radi u inostranstvo.

Stijak je rekao da je, nakon što mu je ukinuta presuda tražio i od ministra unutrašnjih poslova RS da se vrati na posao policijskog inspektora.

On je, ujedno, u banjalučkom Okružnom sudu kazao da je tročlano sudsko vijeće prijavio disciplinskom sudiji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta zbog kršenja njegovih prava.

Nakon rasprave njega i njegovog advokata Marinka Brkića sa Sudskim vijećem, suđenje danas nije ni održano, jer se drugi optuženi, takođe bivši policijski inspektor Srđan Radulović (34), nije pojavio na ročištu.

“Radulović je dostavio dva medicinska nalaza i izvještaj psihijatra kao dokaz da je spriječen da dođe. Vijeće smatra da nema opravdanja za nedolazak pa će biti izdata naredba za njegovo prinudno dovođenje na sljedeće ročište”, rekla je Snježana Kudrić, predsjednik Sudskog vijeća.

(Nezavisne)