Vijesti 15.03.2016.

Obračun sa teroristima: Pucnjava u Briselu, troje ranjenih

ČITANJE: 1 minuta
brisel
Tri osobe ranjene su u pucnjavi u Briselu. Napadači u bjekstvu. Moguća talačka kriza. Do pucnjave je došlo prilikom policijske pretrage jedne kuće u potrazi za teroristima. Policija blokirala puteve.

Tri policajca su ranjena tokom policijske pretrage jedne kuće u naselju Forest. Pucnjava se, prema navodima policije, dogodila tokom potrage za teroristima koji su umešani u teroristički napad u Parizu.

Osumnjičeni su na policiju pucali iz kalašnjikova a potom su se dali u bijeg. Policija je blokirala cijelo podrčje i izgleda uspjela da locira odbjegle napadače, pošto Briselom odzvanjaju novi pucnji.

Pojedini svjetski mediji javljaju da su napadači prilikom bjekstva uzeli nekoliko ljudi za taoce.

Sve škole i javne ustanove u ovom dijelu Brisela su pod zaštitom policijskih snaga. Djeci nije dozvoljeno da napuštaju prostorije škole i sa profesorima u učionicama čekaju da opasnost prođe.

Cijeli grad nadlijeću helikopteri.

Podsjetimo, belgijske snage bezbjednosti još tragaju za osumnjičenima i saradnicima islamskih ekstremista iz Brisela, koji su bili umješani u terorističke napade na Pariz 13. novembra prošle godine, u kojima je poginulo 130 ljudi.

(Agencije)